Корекция на корем

Отпускането на корема и наличието на кожно-мастен излишък може да бъде сериозен естетичен недостатък както за жените, така и за мъжете. Причините за това могат да бъдат генетичната предиспозиция, рязко отслабване, включително след бременност. Ако смятате, че визията Ви може да се подобри, като се коригира формата на корема, може да се замислите за оперативната корекция, наречена абдоминопластика.

Кои са перфектните кандидати за тази процедура?

Перфектните кандидати са хора мотивирани, добре информирани и с реалистични естетични очаквания. Тази процедура може да подобри визията Ви, като преди това е нужно да бъдете обстойно информирани относно всички възможни рискове, усложнения и да се доверите на мнението на Вашия хирург. Ако обмисляте отслабване е препоръчително да не се подлагате на тази интервенция и да изчакате до постигането на желаните килограми.

В какво се състой операцията?

Оперативната интервенция се състой в отстраняване на кожно-мастния излишък, като размера на разреза варира при всеки пациент. Освен изрязването може да се приложи и липосукция за постигането на оптимален резултат. Въз основа на обема на интервенцията тя може да е „мини абдоминопластика“, при която обема е по-малък и белега наподобява белег от секцио, „пълна абдоминопластика“, при която се отстранява значително по голям обем кожно-мастен излишък и „белт-липектомия“, при която се премахва излишъка както от корема, така и от паласките и гърба. При консултацията с др. Лафчис ще бъде определен оптималния план за Вашия случай.

Как да се подготвя за операцията?

По време на консултацията ще получите подробни указания за това как да се подготвите за оперативната корекция. Ще Ви бъдат назначени и извършени всички нужни изследвания. При жените датата на оперативната интервенция ще бъде съобразена с менструацията. Важно е да следвате стриктно инструкциите и да информирате хирурга Ви ако ползвате медикаменти или хранителни добавки.

Колко време трае операцията?

Повечето пъти хирургичната намеса около 2 часа. Това време е ориентировъчно, като една оперативна интервенция може да продължи и повече, в зависимост от случая.

С каква анестезия се прави тази операция?

При тази интервенция се прилага пълна упойка. Д-р Лафчис ще Ви обясни всички подробности относно анестезията и всички рискове около нея.

Съществуват ли рискове?

Всяка хирургична намеса крие рискове. Те са както от общ хирургичен характер, така и
специфични за даден вид операция. По време на консултацията ще Ви бъдат изяснени от д-р Лафчис, като подробно описание ще намерите в информираното съгласие за тази процедура, което ще трябва и да подпишете в деня на операцията.

Какъв е възстановителния период?

Възстановителния период е различен при всеки пациент, като пълното възстановяване обикновено отнема около 7-10 дни. По добре е да предвидите 14 дни отсъствие от работа и важни ангажименти.

Мога ли да комбинирам тази операция с други процедури?

Абдоминопластиката може да бъде комбинирана с много други процедури в областта на лицето и тялото. Можете да обсъдите тази опция с др. Лафчис, като той ще Ви обясни подробно всичко относно операциите и възможностите за тях. След обсъждането ще бъдете информирани и за вида анестезия, който ще бъде приложен, както и за всички рискове.