Липектомия на крака

Излишната, отпусната кожа или мастните натрупвания в областта на краката могат да бъдат сериозен естетичен недостатък. Ако във вашия случай имате такива оплаквания, можете да се замислите за оперативната им корекция.

Кои са перфектните кандидати за тази процедура?

Перфектните кандидати са хора мотивирани, добре информирани и с реалистични естетични очаквания. Тази процедура може да подобри визията Ви, като преди това е нужно да бъдете обстойно информирани относно всички възможни рискове, усложнения и да се доверите на мнението на Вашия хирург. Ако обмисляте отслабване ще трябва да отложите оперативната корекция до постигане на желаните килограми.

В какво се състой операцията?

Оперативната интервенция се състой в изрязване на кожно-мастния излишък, като дължината на белезите варира различно при всеки случай. Честно едновременно с изрязването се прилага и липосукция за постигане на оптимален резултат. При консултацията с др. Лафчис ще бъде определен оптималния план за Вашия случай.

Как да се подготвя за операцията?

По време на консултацията ще получите подробни указания за това как да се подготвите за оперативната корекция. Ще Ви бъдат назначени и извършени всички нужни изследвания. При жените датата на оперативната интервенция ще бъде съобразена с менструацията. Важно е да следвате стриктно инструкциите и да информирате хирурга Ви ако ползвате медикаменти или хранителни добавки.

Колко време трае операцията?

Повечето пъти хирургичната намеса около час. Това време е ориентировъчно, като една оперативна интервенция може да продължи и повече, в зависимост от случая.

С каква анестезия се прави тази операция?

При тази интервенция се прилага местна или пълна упойка според зависимост от случая. Д-р Лафчис ще Ви обясни всички подробности относно анестезията и всички рискове около нея.

Съществуват ли рискове?

Всяка хирургична намеса крие рискове. Те са както от общ хирургичен характер, така и специфични за даден вид операция. По време на консултацията ще Ви бъдат изяснени от д-р Лафчис, като подробно описание ще намерите в информираното съгласие за тази процедура, което ще трябва и да подпишете в деня на операцията.

Какъв е възстановителния период?

Възстановителния период е различен при всеки пациент, като пълното възстановяване обикновено отнема около 7-10 дни. По-добре е да предвидите 14 дни отсъствие от работа и/или важни ангажименти.

Мога ли да комбинирам тази операция с други процедури?

Липектомията на крака може да бъде комбинирана с много други процедури в областта на лицето и тялото. Можете да обсъдите тази опция с др. Лафчис, като той ще Ви обясни подробно всичко относно операциите и възможностите за тях. След обсъждането ще бъдете информирани и за вида анестезия, който ще бъде приложен, както и за всички рискове.