Лабиопластика

Оперативната интервенция за намаляване на малките срамни устни се нарича лабиопластика. Ако смятате, че размера на малките Ви срамни устни представлява естетичен недостатък или предизвиква дискомфорт и болка при спортуване или секс, можете да се замислите за оперативна корекция.

Кои са перфектните кандидати за тази процедура?

Перфектните кандидатки са мотивирани, добре информирани и с реалистични естетични очаквания. Тази процедура може да подобри визията Ви, като преди това е нужно да бъдете обстойно информиранa относно всички възможни рискове, усложнения и да се доверите на мнението на Вашия хирург.

В какво се състой операцията?

Оперативната интервенция e изрязване и моделиране на малките срамни устни. При консултацията др. Лафчис ще Ви обясни подробно всичко относно процедурата.

Как да се подготвя за операцията?

По време на консултацията ще получите подробни указания за това как да се подготвите за оперативната корекция. Ще Ви бъдат назначени и извършени всички нужни изследвания. Важно е да следвате стриктно инструкциите и да информирате хирурга Ви ако ползвате медикаменти или хранителни добавки. Въпреки, че възстановяването обикновено трае няколко дни е важно да предвидите поне 10 дни отсъствие от работа и/или важни ангажименти.

Колко време трае операцията?

Повечето пъти хирургичната намеса около час. Това време е ориентировъчно, като една оперативна интервенция може да продължи и повече, в зависимост от случая.

С каква анестезия се прави тази операция?

В зависимост от случаите може да се приложи местна или пълна упойка, като най-често се прилага местната. Д-р Лафчис ще Ви обясни всички подробности относно анестезията и всички рискове около нея.

Съществуват ли рискове?


Всяка хирургична намеса крие рискове. Те са както от общ хирургичен характер, така и специфични за даден вид операция. По време на консултацията ще Ви бъдат изяснени от д-р Лафчис, като подробно описание ще намерите в информираното съгласие за тази процедура, което ще трябва и да подпишете в деня на операцията.

Какъв е възстановителния период?

Възстановителния период е различен при всеки пациент, като пълното възстановяване обикновено отнема около 5-7 дни. По добре е да предвидите 10 дни отсъствие от работа и важни ангажименти.

Мога ли да комбинирам тази операция с други процедури?

Лабиопластиката може да бъде комбинирана с много други процедури в областта на лицето и тялото. Можете да обсъдите тази опция с др. Лафчис, като той ще Ви обясни подробно всичко относно операциите и възможностите за тях. След обсъждането ще бъдете информирани и за вида анестезия, който ще бъде приложен, както и за всички рискове.