ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕ

С годините чертите на лицето ни се променят, като към тях се добавят бръчките. Този процес е различно изразен при всеки. Съществуват редица фактори като генетика, влияние на слънцето, начина на живот, вредните навици и много други, които могат да ускорят стареенето. Ако смятате, че лицето Ви с времето се е променило и това не Ви харесва, можете да се замислите за оперативната корекция, наречена фейс лифтинг.

Кои са перфектните кандидати за тази процедура?

Перфектните кандидати са хора мотивирани, добре информирани и с реалистични естетични очаквания. Тази процедура може да подобри визията Ви, като преди това е нужно да бъдете обстойно информирани относно всички възможни рискове, усложнения и да се доверите на мнението на Вашия хирург.

Има ли различни видове лифтинг на лицето?

Когато говорим за лифтинг е много генерализирано понятие. Да съществуват различни видове, не само като техники но и относно зоните, които обхващат. Ако разглеждаме лицето на зони, може да говорим за braw lift – повдигане на веждите, forehead lift – повдигане на челото, midface lift –повдигане на средната част на лицето, total face lift – цяло лице и neck lift за шията. Относно самата техника има много видове, като след консултация д-р Лафчис ще Ви обясни коя е най-подходяща за вас.

Мога ли да си направя оперативен лифтинг след поставяне на лифтинг конци?

Ако в миналото сте си поставяла лифтинг конци, д-р Лафчис не препоръчва да се подложите на оперативен лифтинг. Причина за това е повишения риск от усложнения.

Как да се подготвя за операцията?

По време на консултацията ще получите подробни указания за това как да се подготвите за оперативната корекция. Ще Ви бъдат назначени и извършени всички нужни изследвания. При жените датата на оперативната интервенция ще бъде съобразена с цикъла. Важно е да следвате стриктно инструкциите и да информирате хирурга Ви ако ползвате медикаменти или хранителни добавки. Въпреки, че възстановяването обикновено трае няколко дни е важно да предвидите поне 20 дни отсъствие от работа и/или важни ангажименти.

Колко време трае операцията?

Повечето пъти хирургичната намеса около 2 часа. Това време е ориентировъчно, като една оперативна интервенция може да продължи и повече, в зависимост от случая.

С каква анестезия се прави тази операция?

При повечето случаи лифтинг процедурите се правят с пълна упойка. Д-р Лафчис ще Ви обясни всички подробности относно анестезията и всички рискове около нея.

Съществуват ли рискове?

Всяка хирургична намеса крие рискове. Те са както от общ хирургичен характер, така и специфични за даден вид операция. По време на консултацията ще Ви бъдат изяснени от д-р Лафчис, като подробно описание ще намерите в информираното съгласие за тази процедура, което ще трябва и да подпишете в деня на операцията.

Какъв е възстановителния период?

Възстановителния период е различен при всеки пациент, като пълното възстановяване обикновено отнема около 7-10 дни. По добре е да предвидите 14 дни отсъствие от работа и важни ангажименти.

Мога ли да комбинирам тази операция с други процедури?

Лифтинг процедурата може да бъде комбинирана с много други процедури в областта на лицето и тялото. Можете да обсъдите тази опция с др. Лафчис, като той ще Ви обясни подробно всичко относно операциите и възможностите за тях. След обсъждането ще бъдете информирана и за вида анестезия, който ще бъде приложен, както и за всички рискове.