КОРЕКЦИЯ НА КЛЕПАЧИ

Погледа ни е едно от най-изразителните черти на лицето и личността ни. Той може да издава чувствата и желанията ни. При някой вродени или придобити състояния, клепачите може да бъдат отпуснати, увиснали и да се образуват торбички. Оперативната корекция може да отстрани тези неприятни промени и да възстанови самочувствието Ви.

Защо да го направя?

Оперативната корекция може да подобри визията Ви, като се отстрани кожния излишък и „торбичките“ на горните, долните или и на двата едновременно. Това ще доведе до драстична промяна и подмладяване на визията Ви, премахвайки „уморения“ и стареещ поглед. Каквито и да са причините, поради които обмисляте да се подложите на тази процедура, трябва да ги споделите с Вашия пластичен хирург. От изключителна важност е да изслушате и неговото мнение и ако той преценява, че не се нуждаете от такава намеса, да обмислите аргументите, които Ви е изложил по време на консултацията.

Кои са перфектните кандидати за тази процедура?

Перфектните кандидати са хора мотивирани, добре информирани и с реалистични естетични очаквания. Тази процедура може да подобри визията Ви, като преди това е нужно да бъдете обстойно информирани относно всички възможни рискове, усложнения и да се доверите на мнението на Вашия хирург.

Как да се подготвя за операцията?

По време на консултацията ще получите подробни указания за това как да се подготвите за оперативната корекция. Ще Ви бъдат назначени и извършени всички нужни изследвания. При жените датата на оперативната интервенция ще бъде съобразена с цикъла. Важно е да следвате стриктно инструкциите и да информирате хирурга Ви ако ползвате медикаменти или хранителни добавки. Въпреки, че възстановяването обикновено трае няколко дни е важно да предвидите поне 20 дни отсъствие от работа и/или важни ангажименти.

Колко време трае операцията?

Повечето пъти хирургичната намеса около два часа за горните и долни клепачи. Това време е ориентировъчно, като една оперативна интервенция може да продължи и повече, в зависимост от случая.

С каква анестезия се прави тази операция?

При корекция на горните клепачи може да се приложи местна упойка. При долните, д-р Лафчис предпочита и прилага пълна упойка.

Съществуват ли рискове?

Всяка хирургична намеса крие рискове. Те са както от общ хирургичен характер, така и специфични за даден вид операция. По време на консултацията ще Ви бъдат изяснени от д-р Лафчис, като подробно описание ще намерите в информираното съгласие за тази процедура, което ще трябва и да подпишете в деня на операцията.

Какъв е възстановителния период?

Възстановителния период е различен при всеки пациент, като пълното възстановяване обикновено отнема около 7-10 дни. По добре е да предвидите 14 дни отсъствие от работа и важни ангажименти.

Мога ли да комбинирам тази операция с други процедури?

Блефаропластиката може да бъде комбинирана с много други процедури в областта на лицето и тялото. Можете да обсъдите тази опция с др. Лафчис, като той ще Ви обясни подробно всичко относно операциите и възможностите за тях. След обсъждането ще бъдете информирана и за вида анестезия, който ще бъде приложен, както и за всички рискове.