Повдигане на седалище

Ако смятате, че с течение на годините или по природа седалището Ви няма желаната от Вас форма може да се замислите за оперативната му корекция.

Кои са перфектните кандидати за тази процедура?

Перфектните кандидати са хора мотивирани, добре информирани и с реалистични естетични очаквания. Тази процедура може да подобри визията Ви, като преди това е нужно да бъдете обстойно информирани относно всички възможни рискове, усложнения и да се доверите на мнението на Вашия хирург.

В какво се състой операцията?

Оперативната интервенция при всеки случай е различна, като тя може да бъде само оперативно повдигане, чрез изрязване на кожния излишък или поставяне на обем чрез няколко метода – импланти или мастна тъкан. При консултацията с др. Лафчис ще бъде определен оптималния план за Вашия случай.

Как да се подготвя за операцията?

По време на консултацията ще получите подробни указания за това как да се подготвите за оперативната корекция. Ще Ви бъдат назначени и извършени всички нужни изследвания. При жените датата на оперативната интервенция ще бъде съобразена с менструацията. Важно е да следвате стриктно инструкциите и да информирате хирурга Ви ако ползвате медикаменти или хранителни добавки.

Колко време трае операцията?

Повечето пъти хирургичната намеса около 2 часа. Това време е ориентировъчно, като една оперативна интервенция може да продължи и повече, в зависимост от случая.

С каква анестезия се прави тази операция?

При тази интервенция се прилага местна или пълна упойка според зависимост от случая. Д-р Лафчис ще Ви обясни всички подробности относно анестезията и всички рискове около нея.

Съществуват ли рискове?

Всяка хирургична намеса крие рискове. Те са както от общ хирургичен характер, така и специфични за даден вид операция. По време на консултацията ще Ви бъдат изяснени от д-р Лафчис, като подробно описание ще намерите в информираното съгласие за тази процедура, което ще трябва и да подпишете в деня на операцията.

Какъв е възстановителния период?

Възстановителния период е различен при всеки пациент, като пълното възстановяване обикновено отнема около 7-10 дни. По добре е да предвидите 14 дни отсъствие от работа и важни ангажименти.

Мога ли да комбинирам тази операция с други процедури?

Повдигането на седалището може да бъде комбинирана с много други процедури в областта на лицето и тялото. Можете да обсъдите тази опция с др. Лафчис, като той ще Ви обясни подробно всичко относно операциите и възможностите за тях. След обсъждането ще бъдете информирани и за вида анестезия, който ще бъде приложен, както и за всички рискове.